TransiFlette

:: Legenduro presents ::

“Our special for experienced enduro legends

a 6-day point-to-point mtb-trail adventure

in our backyard, exploring high Alpine peaks”

 

Met de TransiFlette rijd je

een schitterende point-to-point enduro rondreis

langs de ruwste flanken van de Franse Alpen.

 

Doorheen de trip maken we handig gebruik van bestaande skiliften en shuttles die ons extra hoogtemeters geven.

Onze bike, en soms onze 2 voeten, komen handig van pas

om de laatste meters naar de toppen te clearen.

Bovenop heerlijke trails, biedt Legenduro je een volledige trip aan die professioneel tot in de details is uitgewerkt.

 

Waar mogelijk genieten we van de gemakken van ons eigen chalet met de (h)eerlijke keuken van Anne. Eenmaal onderweg, overnachten we in authentieke dorpjes met gezellige gites.

Er staat zelfs een overnachting in een berghut op de agenda!

 

Het ontbijt, middagmaal en fietssnacks worden elke dag uitgebreid in Legendur-stijl voorzien. Voor elk avondmaal voorzien we een genereuze en gezonde keuken om dat lijf weer vies te chargen.

totaal:

up 8.000m

down 24.000m

 

fitheid : 3/4

techniek: 3/4

 

info levels

19 - 26 augustus 2017

€ 950,- pp

 

 

optionele pack:

4 nachten half pension

op locatie in gites

€ 250,- pp

inclusief:

3 nachten half pension

in het thuischalet te Auris

dagelijks lunch & après-bike

6 dagen gegidst biken

shuttles

bagage transport

legenduro goodie

 

exclusief:

overnachtingen op locatie

liftpas

:: De route ::

 

De route neemt ons mee over de toppen doorheen 3 Franse departementen. We starten en eindigen de trip aan ons chalet te Auris. Enkele hoogtepunten zijn natuurlijk onze speeltuin rondom Alpe d'Huez, de freeride heaven La Grave, de legendarische Galibier en EWS gastheer Valloire. Terugkeren doen we langs de beste trails van de TransMaurienne.

:: Zaterdag :: Aankomst in Auris

 

Iedereen is welkom in ons chalet te Auris in de loop van de namiddag. ’s Avonds bereidt Anne ons een eerste diner en maken we uitgebreid kennis. Een eerste briefing over de exacte agenda en veiligheid in de bergen staan op de planning.

 

 

:: Zondag :: Proloog Auris

 

We bijten de spits af met een proloog in onze eigen speeltuin. Deze runs in eigen gebied laten toe om body & mind voor te bereiden op wat gaat komen. Het ideale moment om de laatste details van de bike op punt te stellen.

 

We mijden de klimmetjes en genieten van de faciliteiten van de skigebieden. Een mix van Megavalanche secties en local secrets brengen het tempo erin.

:: Maandag :: Auris -> La Grave

 

C’est parti! Het startschot wordt gegeven op “Les Sures” (1875m) in Auris. Enkele snelle secties en schitterende traversées brengen ons direct aan de voet van de 2e legende van de Oisans: Les 2 Alpes.

Een shuttle en lift later, staan we met onze voetjes in de sneeuw op 3600m. Er staat ons 2300m afdalen te wachten over heerlijke, natuurlijke singletracks.

Een 2e shuttle pikt ons op en dropt ons richting "Le plateau d'Emparis". De trails op dit hoogplateau staan gekend om hun grote flow, met steeds het magische “La Meije” (3984m) op de achtergrond. Een opeenvolging van snelle switchbacks en enkele exposed sniper lines leiden ons naar freeride heaven La Grave.

:: Dinsdag :: La Grave -> Valloire

 

Vandaag zijn we vroeg uit de veren om deze lange dag aan te vatten. Na het ontbijt, brengt de shuttle ons via de col du Lautaret op de fameuze “Col du Galibier” (2645m). Een eerste kleine maar steile sectie schudt iedereen goed wakker voordat we de impressionante afgelegen valleien intrekken. Hier vlammen we full throttle naar EWS gastheer Valloire in de Savoie, hoogtijd om de lunch aan te vallen.

 

Het 2e deel van de dag start met de schitterende track "sapiniere", deel van menig Coupe de France d'Enduro. Via enkele technische rock gardens duiken we onder de boomgrens, vanwaar we verder tussen de bomen slalommen naar St Michel de Maurienne op de bodem van de vallei (720m).

 

:: Woensdag :: Les Karellis -> St Jean Maurienne

 

Op deze 4e dag doen we het iets rustiger. We beginnen met iets langer uitslapen en heerlijk uitgebreid ontbijten. De meest energetische konijnen worden echter wel op aanvraag meegenomen op de heerlijke bosspecials rondom de gite.

 

's Middags verzamelen we weer. Een flinke portie hike-bike brengt ons op één der hoogste punten van deze bergrug “Pointe des Chaudannes” (2519m). We rijden deze schitterende ridgeline af alvorens rechts de flank in te duiken richting “Oula”, volgens locals de mooiste track van de Maurienne. Na honderden switchbacks zijn we weer op de bodem van de vallei op 660m. De bus pikt ons hier op en brengt ons naar onze welverdiende rustplaats.

 

 

:: Donderdag ::

St Jean Maurienne -> St Sorlin d’Arves

 

Als ex-gastheer van de TransMaurienne, een meerdaagse xc wedstrijd berucht voor zijn technische tracks, heeft deze streek het één en ander in petto. Na de trainingstrails van Damien Spagnolo, beklimmen we "Le Grand Truc" (= het grootste spellement van de buurt) waar een afdaling vol pif-paf switchbacks ons naar de shuttlebus brengt.

 

Vanaf de Col de Croix de fer, daar waar wielrenners hun inspanningen stoppen, starten we aan de pittige klim tot de refuge de l'Etendard op 2500m. In deze berghut, aan de voet van de gletsjer, genieten we van een typisch bergmenu, de immense stilte en een welverdiende nachtrust.

 

 

:: Vrijdag :: St Sorlin d’Arves -> Auris

 

De terugkeer naar Auris belooft een werkelijk pareltje te zijn!

Vanaf de refuge leidt het pad langs gletsjermeren tot aan de voet van de gletsjer “Etendard”. We verlaten alle paden en bunkeren parallel met het gletsjerfront richting “Cime de la Valette” (2845m). Op deze bergtop, grens tussen Savoie en Isère, start onze lange, epische afdaling, helemaal tot onderaan de vallei van Auris.

De shuttle ons terug af in Auris skistation waar we een poging doen om Arno’s record te verbreken op Legenduro’s homerun “21 lacets”.

 

Moe & tevreden steken we de BBQ aan en het feest af te sluiten :)

 

:: Zondag :: vertrek uit Auris

 

Vanaf het laatste ontbijt kan het nagenieten van deze heerlijke week biken starten.

 

De beschreven route is onderhevig aan eventuele wijzigingen. Weersomstandigheden, maar ook het ontdekken van nieuwe tracks, kunnen de exacte reisweg beïnvloeden.

:: 19 - 26 augustus 2017 ::

neem deel met andere bikers

 

contact & bookings

 

min 5 & max 7 bikers voor deze trip

deadline inschrijvingen: 1 april 2017

:: Custom trip ::

Ben je met een groep vrienden?

 

We kunnen deze trip op andere data aanbieden. Aarzel niet ons te contacteren.

info@legenduro.com

+33 (0)6 38 03 02 42

Legenduro

La Balme

38142 Auris-en-Oisans

France

Copyright © 2017 Legenduro, All rights reserved.